El Molí

HISTORIA

1703
És la primera referència del Molí de Ca l'Oliver. Dels molins de Sant Quintí és possiblement la construcció industrial més antiga que es conserva.

1775
La Junta de Comerç de Catalunya publica que al molí d'en Josep Oliver es produïen 2200 resmes anuals de paper i ocupava un lloc destacat entre els cent principals molins paperers catalans. Les seves instal.lacions constaven de dos molins de paper blanc, dos molins de paper d'estrassa i un molí fariner, els quals constituïen el nucli paperer més important del municipi.

1871
Es construeix la nova fàbrica, dedicada inicialment al tèxtil, bastida sobre uns antics molins fariners

2001

La nostra tradició paperera ve de lluny, és el millor testimoni d'un compromís històric amb la qualitat i la feina ben feta, que entra ara en un nou segle de vida. Un compromís que sap harmonitzar tradició i modernitat, artesania i disseny, que constantment es renova, detall per detall en totes les seves col.leccions.

 

LOCALITZACIÓ


Estem a la petita població de Sant Quintí de Mediona, un poble pintoresc de gairebé 1500 habitants situat a l'Alt Penedès i envoltat de vinyes i boscos. Assentat a la riba del riu Mediona, reconegut per la qualitat de les seves aigües, un element essencial per fer paper. Dista uns 40 Km de Barcelona i a 10 Km de Sant Sadurní d'Anoia i Vilafranca del Penedès, la capital de la comarca.

El magatzem i les oficines estan actualment al polígon dels Vinyets els Fogars, a la entrada del poble.